është e vetmja ndërmarrje publike në Prishtinë

që furnizon me ngrohje mbi 15 mijë konsumatorë
“TERMOKOS”

Në periudhën janar-dhjetor 2020, prodhimi i energjisë termike ka qenë 16 për qind më i lartë, se në periudhën e njëjtë të vitit 2019

Liferimi i energjisë termike në periudhën janar-dhjetor 2020

ka qenë 13.3 për qind më i lartë se në vitin paraprak
Gjatë vitit 2020 ka pasur rritje të sipërfaqes ngrohëse
për 8.38% ose për 109,844.63 m/2     më shumë se në vitin 2019
Faturimi gjatë vitit 2020 ka qenë 9.6 për qind më i lartë ose
mbi 635 mijë më shumëse në periudhën e njëjtë të vitit 2019
Në bashkëpunim me Komisionin Evropian dhe Komunën e Prishtinës janë siguruar fondet për dyfishimin e kapaciteteve të energjisë termike nga 140 në 180 MW Me Fondacionin e Mileniumit të Kosovës është nënshkruar Memorandumi i bashkëpunimit për projektin për vendosjen e njehsorëve digjital të energjisë termike tek të gjithë konsumatorët
 • Klubi “Prishtina”ndan mirënjohje për NP “Termokos”

  19.08.2021, Prishtinë Klubi i basketbollit “Prishtina” në konkurrencën e femrave, i cili që nga fundviti 2020 sponzorizohet nga NP “Termokos” Sh.A., ka vazhduar të korrë një varg suksesesh. Në shenjë mirënjohje dhe respekti për ndihmën, që NP “Termokos” ka dhënë për funksionimin e këtij klubi, udhëheqësit e tij i kanë ndarë një mirënjohje ndërmarrjes, përkatësisht

  19 Gusht, 2021
 • Kryeshefi Fetahu monitoroi punimet tek “Mati 1”

    09.07.2021, Prishtinë Kryeshefi Ekzekutiv i NP “Termokos” Sh.A, Arsim Fetahu ka monitoruar sot punimet, që janë duke u zhvilluar në lagjen “Mati 1”, përkatësisht në rrugën “Muharrem Fejza”, në kuadër të projektit për zgjerimin dhe rehabilitimin e rrjetit të ngrohjes. Kryeshefi Fetahu u interesua për dinamikën e punimeve dhe për vështirësitë, të cilat janë

  9 Korrik, 2021
 • Kryeshefi Fetahu priti një delegacion nga Luksemburgu

  07.07.2021, Prishtinë Kryeshefi Ekzekutiv i NP “Termokos” Sh.A, Arsim Fetahu me bashkëpunëtorë, ka pritur sot në takim ambasadoren e Luksemburgut në Kosovë, Natasha Gomes, si dhe përfaqësuesit e Qeverisë së Luksemburgut,  Steve Engel e Mil Miller. Kryeshefi Fetahu ka falenderuar Qeverinë e Luksemburgut për përkrahjen e vazhdueshme, që ka dhënë për Projektin e kogjenerimit dhe

  7 Korrik, 2021
Në saje të realizimit të Projektit të kogjenerimit është siguruar ngrohje e mjaftueshme dhe cilësore për 24/7

TERMOKOS GJATE VITIT 2020 KA PASUR:

0

Rritje të faturimit

0

Ngritje të liferimit të energjisë termike

0

Rritje të sipërfaqes ngrohëse

Kur fillon dhe kur mbaron sezona e ngrohjes ?

Sezoni i ngrohjes fillon më 15 tetor dhe mbaron më 15 prill të vitit vijues. Bazuar në aktet ligjore në fuqi, në varësi të kushteve klimatike, sezoni i ngrohjes mund të shkurtohet ose të zgjatet. Në rast se kushtet klimatike janë të favorshme sezoni ngrohës mund të fillojë pas datës 15 tetor ose të përfundojë para 15 prillit të vitit vijues. Në të kundërtën, në rastet kur temperaturat e ulëta mbretërojnë për tri ditë radhazi para afatit ligjor për fillimin e sezonit ngrohës apo moti i ftohtë vazhdon pas 15 prillit, në bazë të disa parakushteve me aktet ligjore në fuqi lejohet furnizim i jashtëzakonshëm me ngrohje maksimalisht nga data 1 tetor deri më 30 prill.

Cili është orari i ngrohjes ?

Që nga fillimi i furnizimit me ngrohje nëpërmes sistemit të kogjenerimit orari i furnizimit me ngrohje për gjithë konsumatorët është 24 orë pa ndërprerje gjatë gjithë sezonit ngrohës.

Si bëhet llogaritja e shpenzimeve për ngrohje ?

Llogaritja e shpenzimeve të ngrohjes për konsumatorët e NP “Termokos” Sh.A, bëhet në bazë të sipërfaqes ngrohëse në metra katror. Të dhënat për hapësirën ngrohëse të lokalit banesor sigurohen nga Ndërmarrja Publike Banesore, nga investitori për objekte të reja apo nga vetë konsumatori, duke sjellë kontratën e shitblerjes. Faturimin për shpenzimet e energjisë ngrohëse për konsumatorë e bën Departamenti i furnizimit, në bazë të dhënave, të cilat i ofron Departamenti i distribuimit. Çmimet për shpenzimet e energjisë ngrohëse për konsumator i cakton Zyra e Rregullatorit të Energjisë (ZRRE), në bazë të dhënave të cilat ia ofron NP “Termokos”, Sh.A. për shpenzimet operative për prodhimin dhe shpërndarjen e energjisë ngrohëse. Afati i pagesave është 15 ditë pas dërgimit të faturës te konsumatori.

gazetazyrtare